Villalinus

Villalinus

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Villasukkia,villasukkia,olohuonetta ja lisää projekteja

 Viime viikot on taasen tullut neulottua villasukkia,seiskaveikasta,luonnonvalkoista,harmaata ja vitivalkoista....
 Kolme paria luonnonvalkoisesta,kolme valkoisesta sekä kahdet harmaasta,taitaa näistä juurikin tuo harmaa olla oma lempparini!
 Tilasin näitä varten jokin aika sitten ihania metallimerkkejä joissa lukee handmade with love TÄÄLTÄ IINULTA.
 Nuo äskeiset sukat oli kooltaan ihan perussukan kokoisia,kokona noin 39-39,niiden lisäksi tuli myös tehtyä muutamat alle polvensukat.
 Harmaata...aivan kuten meillä nyt ulkosalla...
 sekä valkoista....
 Siivouspäivänä oli kiva myös vähän laittaa olohuoneessa järjestystä,ostin nimittäin viime viikolla töistä ihanan hyllykön mikä etsi paikkaansa kotoota,ja olohuoneeseen se päätyi,sisälle laitoin aikaisemmin messukoreina toimineet rautalankakorit joihin on hyvä piilottaa viikon projekteja,ei näytä niin rumalta kuin että olisivat pöydillä hujan hajan.
 Meille myös kotiutui,kas kummaa,töistä,uudet pallovalot jotka ovat Svaneforsin,ihanat sävyt,lilaa,harmaata ja vaaleanpunaista...
 Sohvat saivat valkoiset irtopäälliset jälleen päällensä,vaikkakin tiedän että pian ne saa pesukoneeseen heittää meidän riiviöiden takia.
Ja tämän viikon projektina jälleen niitä lumihiutaleita,tässä tähtimallisia,meinaan pitää aloittaa hyvissä ajoin ennen joulun myyntisesonkeja. Huomaatteko muuten ihan mun ykkös virkkuukoukun,mun ihana pinkki jonka tilasin jo muutama vuosi sitten englannista,tulip merkkinen ja ihan huippu,juurikin se virkkuukoukku joka pitää piilottaa ettei kukaan vie! Ihanaa pääsiäisviikkoa,tämä tyttö lähtee töihin! Nina

tiistai 24. maaliskuuta 2015

Terenauhareunainen tyynynpäällinen vintage

Tyynynompelua tänään,ihanista  H-H-kankaan kankaista,ehkä hiukan vintagetyyliin ommeltu tyynynpäällinen,jossa mustavalkopilkkunen reunus. Tuli ekaa kertaa kokeiltua terenauhan ompelua... Vielä pientä viilausta vaatii,mutta aivan ihana! Nina

Lähetetty Windows Phonesta

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Vielä kaksi peittoa

 Viimisen viikon aikana virkkasin vielä kaksi vauvanpeittoa lisää,edelleen samasta nalle langasta ja afrikankukista.
 Ja edelleen kokona sama 68cm*100cm.Lankaa on viimeaikoina kulunut melkoinen määrä,yhteen tällaiseen peittoon täytyy varata 3 kerää taikanallea,yksi kerä jolla kukan reunat virkataan sekä 3 kerää pohjaväriksi elikkä yhteen peittoon menee 7 kerää lankaa jotka ovat 100gramman kerissä,ja näitähän on tullut tehtyä ihan lähiaikoina viisi kappaletta,kääk,mikä määrä.
 Tämä keltainen on kyllä niin pääsiäisen väreisä,virkatessa alkoi väri kypsyttämään siksi ehkä teinkin sen parissa päivässä valmiiksi saakka.
 Kiva on kasa pöydällä,niin ja niihin afrikkalaisten kukkien määrään,yhdessä peitossa on melkein 80 kukkaa ja 8 puolikasta,eli on todellakin tullut tehtyä.Mutta nyt tulikin stoppi,nyt täytyy vaihtaa tekeminen johonkin muuhun,ehkä hieman pienitöisempään juttuun että pysyy mieli virkeänä.Aurinkoista tiistaita! Nina

torstai 12. maaliskuuta 2015

Pupuja ja pääsiäismunia

 Jälleen ompelupainotteista valmistunut,nimittäin näin pääsiäisen lähestyessä mitäpä muutakaan kuin pupuja. Onhan näitä ennenkin väännelty ja käännelty useampaan kertaan mutta edellisestä pupujen ompelusta onkin jo aikaa.
 Keskellä oleva pupujen pikkusisko on kaavalla jonka olen piirtänyt jo vuosia sitten,se on hiukan laihempi versio isoista siskoistaan,pituutta pupulla 50cm.Mekossa aplikoituna pieni sydän jonka leikkasin ihan vapaalla kädellä.
 Ja nämä,paljon isommat puput,pituutta peräti noin 58cm,mutta ovat aika paljon pulleampia versioita,kun näitä täyttelin en muistanutkaan kuinka paljon vanua niihin saa änkeä,mutta eipä tuo haittaa kun mulla on vielä ainakin 10kg vanua varastossa...Näiden kaikkien pupujen mekot on ommeltu ihanaakin ihanemmasta Tildan kankaasta joka on yksi lemppareistani.Ja ruusut tehty taasen asustepellavasta framilonnauhan avulla,mikä ihana yksityiskohta. Puput ovat orpoja,niillä ei ole kotia eikä ketään joka pitäisi huolta,haluaisitko adoptoida yhden tai vaikka kaikki.
 Ommellessani huomasin itsestäni yhden uuden piirteen jota ei aiemmin ole ollut...pitkäjänteisyys,ennen näitä tuli ommeltua aika pitkälle käsin kuten aikaisemmin tildanukkejakin,mutta nyt päätin että kestävät paremmin leikeissä jos ovat täysin ommeltuja,niinpä mietin ja mietin,ompelin ja purkasin kunnes se a-haa elämys tuli,meinasin kyllä yhdessä välissä heittää hanskat tiskiin,puput lensivät ompelutavaroiden joukkoon ja tokasin että pilalle meni,pikku rauhoitushetki ja ero niistä sai miettimään tarkemmin ompelujärjestystä ja tekniikkaa kunnes jälleen otin koneen ja ompelin,YES,I DID IT!Nyt ei siis lähde raajat ihan helpolla irti vaan pitäisi kestää.
 Ja niitä pääsiäismunia,näitä ihania munia on vielä pieni erä jäljellä,menevät Maker's Markettiin.
Ihanat sävyt ja juuttinaru,munat myös ovat ihan oikean munan kokoisia.Nyt kun on ollut vähän tiukempi ompeluputki voi ottaa rauhallisemmin ja virkkailla loppuviikon:) Nina

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Muutama vauvanpeitto lisää sekä kuppikakkuja pääsiäiseen

 Eilen oli koko päivä aikaa touhuta kaikenlaista käsitöiden parissa,niinpä sain myös viimeisteltyä jo muutaman päivän valmiina olleen vauvanpeiton.
 Näissä on myös lankana Novitan Nalle lankaa,75% villaa ja 25% polyamidia,tämä yllä oleva peitto on väreiltään ihan lempparini,AIVAN MAHTAVA!
 Näillä peitoilla on sama koko kuin edelliselläkin eli noin 68cm*100cm,joka jo matkasikin uuteen kotiin pienelle vauvalle.
 Mikäli haluat voin myös tehdä tilauksesta haluamillasi väreillä ,toimitusaika ehkä noin kaksi viikkoa.
 Myös kuppikakut tuli viimeisteltyä eilen,eipä niistä kyllä puuttunut enään kuin kukka,jotka ompelin,ja vielä jäi monen monta viimeistelemättä.
 Nämä sopivat sekä pienten leikkeihin ja miksei viiriksikin jos pujottelisi vaikka vahvaa juuttinarua,itsellä ajatuksena laittaa keittiön ikkunaan pääsiäiseksi,kiva idea,vaikka itse sanonkin!
Tänään mulla oli jo aamulla kuuden aikoihin ompelukone kovassa käytössä,yksi projekteista ei mennyt eilen kuten halusin,joten yön läpi miettineenä ompelua aamulla oli hyvä jatkaa siitä mihin jäi.Tänään onkin taas ihana auringonpaiste,lämpöasteita ei ainakaan vielä ole paljon ja tiet olivat tosi liukkaita kun vein lapsia kouluun,ehkäpä se tästä vielä lämpenee. Ihanaa keskiviikkoa! Nina

tiistai 10. maaliskuuta 2015

Ompelupäivä ja sen tuloksia

Silloin kun lapset on tarhassa ja itsellä vapaa ,on hyvä päivä ommella.
 Ja niihin valmiisiin juttuihin,en viitsinyt enään uutta päivitystä laittamaan vaan muokataan tätä samaa. Eli työn alla olivat tänään ihanan keväiset viirinauhat,aivan mahtavan upeesta Svaneforsin kevään uutuuskankaasta jota meille töihin tuli.
 Viireistä tuli 195cm pitkät,joiden päissä on lisäksi kummallakin puolella puoli metriä ylimääräistä nauhaa jotta voi solmia jonnekkin jos haluaa.
 Sekä muutama pellavasydän,valkoista pellavaa jossa puunappi,organzanauhaa sekä ihana ruusu joka ommeltu hempeän vaaleanpunaisesta asustepellavasta,herkkä katseenvangitsija.
 Näitä tehdessä tuli niin keväinen fiilis vaikkakin meillä on ollut tänään synkkää ja satanut vähän kaikkea mahdollista olomuotoa,räntää ja vettä.
Viirit jo lisäilin tänne Makers Markettiin,ihanaa iltaa! Nina
Lähetetty Windows Phonesta

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Pipokokeilu

Täällä ollaan,monenlaista oon touhuillut viimepäivinä,mutta muka aikaa tietokoneella oloon ei ole. Halusin itselleni pipon ja tänään ostin töistä ihanaa valkoista trikookangasta ja framilonnauhaa,mielessä kun oli ruusupipo näin tulevan kevään kunniaksi. Kaavan tein heti töiden jälkeen ja ei kun ompelemaan...ja täytyy sanoa että harvoin prototyypistä tulee näin onnistunut,mutta tähän todellakin olen,vaikkakin ruusu on aika ison näköinen,mutta ei se oikeasti ole,vaan juuri sopivan kokoinen. Ja sai se myös kehuja meidän perheen vaatetusompelijalta  joten ei ihan huono. Nyt mielessä ja työn alla ne miljoona muuta projektia,ollaan kuulolla! Nina

Lähetetty Windows Phonesta