Villalinus

Villalinus

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Innostuneena & uuden opettelua

 Kun tuossa jokin aika sitten näin Marin marineuloo.blogspot.fi ihania ylipolven villasukkia,myös minä innostuin,etsin ohjetta garnstudion sivuilta ja löysinkin ja heti piti päästä hommiin....mutta eipä se eka mennytkään kuten olisi pitänyt,innoissani tein aika lailla ohjeen mukaan,olin jo terässä menossa kun ajattelin että pitäiskö kokeilla,ja olisihan sitä pitänyt,mutta jo alkuvaiheessa...sukka oli ihan ekstra ekstra iso,kuin jättiläisen. Tästä viisastuneena aloinkin sitten omilla silmukkamäärillä taiteilemaan ja tikuttelemaan.
 Nyt on tehty jo kolme paria ihan loppuun saakka,on päätelty ja silitelty.Väreinä ihanat seiskaveljen maanläheiset värit jotka taitaa olla aika lemppareitani tällä hetkellä.
 Puikkoina käytin alkuun Novitan bambupyöröpuikkoja kunnes niiden käytyä pieniksi siirryin normi sukkapuikkoihin,ja uskokaa tai ette mä oon niiiiin koukussa näihin,vaikkakin nyt sitten piti alkaa jälleen säveltelemään ja tekemään toisia kuvioita sekä hiukan lyhyempiä sukkia.
 Voin vain kuvitella itseni iltaisin nämä sukat jalassa,miten ne lämmittävätkään kylmänä pakkaspäivänä,mä kun olen sellainen sukkien käyttäjä joka käyttää juurikin villasukkia kesät ja talvet,aina on muka varpaat kylminä mikäli ei ole villasukkia jalassa.
 Ihanat,käyttökelpoiset ylipolvensukat!
 Ja siihen uuden opetteluun,en ikipäivänä ole tehnyt vahvistettua kantapäätä,nyt sekin tuli opeteltua mutkien kautta,ikinä en ole ymmärtänyt pahemmin kirjoitettujen ohjeiden mukaan,parhaana keinona olen pitänyt kuvallisia ohjeita,taidan siis olla aika pöhkö,mutta kokeilujen ja purkamisien jälkeen sekin onnistui,enkä enään kyllä muuta teekkään,niin makea on tämä systeemi,ja helppo,kun tarpeeksi monta kertaa tekee.
Meillä täällä kotona vietetään sairastupaa,Linuksella hirvittävä yskä ja kuumetta,mikä sinänsä harmittaa kun itse vietän huomenna synttäripäivää eikä meille juuri nyt voi kukaan tulla,enpä siis taida edes leipoa mitään herkkua,ja mitäpä tuota enään laskemaan enään omaa ikäänsä,ikuisesti 25-vuotias,jotenkin vaan jännää olla melkein samanikäinen kuin esikoinen,saa pian mut kiinni:) Nyt taidankin jälleen istahtaa hetkeksi sohvan perukoille,ottaa sukkakutimet esiin ja nauttia harvinaisesta valoilmiöstä,nimittäin auringosta! Nina

7 kommenttia:

Mira kirjoitti...

Ihania, ihania ylipolvensukkia! :)

Marianne - Maalaiskoti Myllyhaassa kirjoitti...

Oi, miten kauniita! :)

NinaK kirjoitti...

Kiitti Mira ja Marianne! Kyllä nyt taitaakin mennä tovi näiden sukkien kanssa,uusia kuvioita ja pituuksia tuloillaan:)

Mari Takkinen kirjoitti...

Voihan apuva miten kauniita sukkia! Voisi hyvin luulla, että olisit ikäsi näitä neulonut, niin kauniisti ne on kudottu! Ja eikös olekin aika koukuttava malli? Itse olen tehnyt paaaaljon muutoksia tuohon ohjeeseen ja jättänyt kuviosta osan pois.. Tulevaiduusen vinkkinä (kokemuksesta voin kertoa) kaikki dropsin ohjeet ovat ainakin omalla kohdallani olleet aina liian isoilla silmukkamäärillä, joten se kannattaa pitää vastaisuudessakin mielessä jos jotain projekteja heidän ohjeillaan aloitat ;)

On ne kyllä kauniita! ♥

NinaK kirjoitti...

Koukuttava malli todellakin! Joskus muinoin...tein paljon norjalaisia neuleita ennen kuin siirryin virkkaamaan,mutta sukkia oon tehnyt vain perusmallilla. Kyllä ne sinun myös ovat todella kauniita,ihailen kyllä suuresti!

Anu kirjoitti...

Hienoja sukkia! Ja onnitteluja kantapään oppimisesta :). Jouduin itse purkamaan niin monta kertaa, että jäi sukan teko siihen toistaiseksi. Toivottavasti Linus on saanut jo tervehtyä!

NinaK kirjoitti...

Kiitos! Kyllä se itellekkin aikamoista työtä teetti,mutta periksi en antanut:) Linuksen vointi on jo parempaan,nyt on meidän muiden vuoro,itsekkin juuri ihan tukossa:(